Expeditie Maurik

Teambuilding, competitie, fun en handigheid

Binnen het Expeditie-programma komen de verschillende talenten binnen de groep naar boven. Wie kan goed constructies bedenken. Wie let er op de veiligheid of houdt de tijd in de gaten? Welke slimme oplossingen en handigheidjes worden verzonnen.

Met een programma dat gegarandeerd voor veel plezier gaat zorgen, halen de teams veelal het beste uit zichzelf naar boven!

Scores en stemmen, wie mag er naar de finale

Natuurlijk de scores zijn belangrijk voor een goede uitgangspositie voor de finales. Maar winst op de onderdelen alleen is niet genoeg.

Welk team speelt het spel het handigst, wie zorgt er voor dat zijn team wél naar de finale gestemd gaat worden, maar dat van de sterkste tegenstander nét niet...

Vlotbouwen en -varen

Het blijft een mooie klassieker: vlotbouwen en -varen! Welke team bouwt het snelt een stevig vlot en kan moeiteloos al varend het parcours afleggen? Of wordt het toch een befaamd "oplos-vlot", dat bij het aanraken van het water al direct uit elkaar begint te vallen... Snelheid van bouwen vs. kwaliteit van bouwen, je kunt er net het verschil mee maken!

Kwajongens in het groot

De katapult, het blijft een boeiend concept. Al in de vroege tijden zijn vele constructies en varianten verzonnen om projecttielen zo ver en zo goed mogelijk af te schieten. Nu is het aan jullie teams de taak om dit te doen!

Snel en goed bouwen. Teamwork in het aanspannen en richten. Dat gaat het verschil maken in het aantal tonnen dat omgeschoten gaat worden!

De edele sport van het boogschieten

Focus, span aan, beheers. Adem in, adem uit, laat los. Pijl in de roos...

Tenminste, dat is de bedoeling. Want goed handboog-schieten is nog lastiger dan vaak gedacht! Onze instructeurs leggen u de techniek uit zodat u voor de middelste cirkel kunt gaan.

En er was vuur...

Zonder aansteker. Zonder aanmaakblokjes. Zonder spiritus. Zonder lucifers.

Vuurmaken zoals onze voorouders dat vroeger ook voor elkaar kregen, dus wij moeten dat ook kunnen, toch?

Mega Tangram XXL

Even puzzelen. Maar dan anders...

Leg maar eens uit op 25 meter afstand aan je teamgenoten wat je nu precies bedoeld met "die driehoek moet andersom". Probeer de legendarische plaatjes na te bootsen met deze grote tangram-puzzelstukken, terwijl je team opgesplitst is. Iemand heeft het plaatje voor zich en moet dit per portofoon uit proberen te leggen, een hele klus die veel hilariteit met zich meebrengt!

Een heerlijke partijtje ballen

Even lekker volleyballen. Voetjes in het zand, fanatisme dat met elke rally steigt en verborgen talenten komen boven het net uit.

Een prachtig spel, even ter inspannende ontspanning of met een serieuze competitie, het kan allemaal!

Kano-varen en Suppen

Twee heerlijke watersport activiteiten die we in verschillende varianten kunnen beleven. Relaxt en ontspannend, of juist met een fanatieke estafette, het kan allemaal!

Creactief met bamboe...

Vaak gebruikt als finalespel van een Expeditie programma, is de bamboe-stiek opdracht een heerlijke climax waarin nog nét even dat fantisme getoond kan worden.

De opdracht is simpel: bouw zo'n hoog mogelijke zelfstandige toren met bamboestokken en elastiek.

De uitvoering blijkt meestal toch nét even wat lastiger te zijn....